Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Információk a sütikről.
Stádium Antikvárium
Stádium Antikvárium
Stádium Antikvárium

ESZTERHÁS István: Nemzetpolitika

 
Kép megtekintése
Dedikált! Az Ideiglenes Nemzeti Kormány 530/1945 M.E. sz. rendelete alapján tiltott könyvek listáján lévő kiadvány.

Kategória:   dedikált, aláírt, számozott példányok   kiemelt ajánlat

Ára: 80.000,- Ft

[ Azonosító: 1018 ]


-

Eszterhás István: Nemzetpolitika.


Budapest, (1935) "Magyar Jövő Szövetség" STÁDIUM RT. 207 [1] l. Modern, aranyozott gerincmatricával ellátott egészvászon kötésben. Az eredeti kötés hiányában a cím,- és hátlap kissé foltos; egyébként jó állapotban.

A szerző gazdag életműve során több regénye jelent meg, ezek közül három: A gébic; Muszkavezető; Nemzetpolitika szerepel a tiltott könyvek listáján.
Az ajánlatunkban szereplő Nemzetpolitika c. mű felbukkanása magában is komoly ritkaság, a dedikáció címzettje - vitéz leveldi Kozma Miklós - miatt pedig igazi relikvia.

ESZTERHÁS ISTVÁN: Kispest, 1907 - Cleveland, 2001.
Jogot végzett a budapesti Pázmány Péter Tudományegyetemen. Hallgató korában a Turul Szövetség országos vezetője volt. 1930-1938 között a Belügyminisztériumban, 1938-tól 1944-ig a Miniszterelnökség Sajtóosztályán, illetve a Nemzetvédelmi és Propaganda Minisztériumban dolgozott. 1945-ben Ausztriába települt, majd 1950-ben az USA-ba vándorolt ki, ahol 1951-től 1977-ig a clevelandi, majd a youngstowni Katolikus Magyarok Vasárnapja főszerkesztője volt.

KOZMA MIKLÓS,vitéz, dr., leveldi: Nagyvárad, 1884 - Ungvár, 1941.
Gimnáziumi tanulmányai elvégzése után katonai pályára lépett. Elvégezte a Ludovika Akadémiát, huszárhadnagy lett s részt vett az első világháborúban. Ezt követően jogot tanult. A nemzeti hadsereg propaganda,- felderítő és védelmi osztályának lett a vezetője. 1920-ban a Kormányzó Kabinetirodájának referense. 1922-től az MTI, 1925-től a Telefonhírmondó és a Rádió vezetője. Felsőházi tag. 1935. március - 1937. február: belügyminiszter. 1940-től haláláig Kárpátalja kormánybiztosa.
"Utolsó őrhelyén, Kárpátalján eltűntette az idegen megszállás emlékeit. Kiengesztelte a feldúlt lelkeket, ápolta a ruszin kultúrát és helyreállította a Szent-Istváni gondolatot."
(Filmhíradó szinkron szövege a halálakor)


[ 2 MB ]
 Kép megnyitása új böngésző lapon

Kép megtekintése

Kép megtekintése

Kép megtekintése

-

 

Stádium Antikvárium
Érdeklődés a kiadványról

Itt megadott adatait kizárólag az Önnel történő kapcsolatfelvételre használjuk. Érdeklődésének elküldése nem jelenti automatikusan a tétel lefoglalását. Azonos könyv iránti több érdeklődő esetében a kapcsolatfelvétel az üzenetek beérkezésének sorrendjében történik.
Az üzenet elküldésével Ön elfogadja Adatkezelési alapelveinket!

Kérdéseit az erdeklodes(kukac)stadiumantikvarium.hu címre küldjük.
Üzenetéről a megadott e-mail címére egy másolatot is eljuttatunk.
Ne felejtse el átmásolni a biztonsági kódot!

Érdeklődő neve:
E-mail cím:
Elérhetőségek:
Kérdések:
Biztonsági kód:
code

Üzenet küldése