Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Információk a sütikről.
Stádium Antikvárium
Stádium Antikvárium
Stádium Antikvárium

(Szendy, Károly Dr): Hungary, Budapest.

 
Kép megtekintése
The charm of the Hungarian Capital. FOTOALBUM + angol nyelvű szöveg.

Kategória:   egyéb

Ára: 45.000,- Ft

[ Azonosító: 877 ]


-

Hungary, Budapest. The charm of the Hungarian Capital. By Dr. Károly Szendy Mayor of Budapest.


[Budapest, 1935] (Budapest Főváros) 106. sztl.lev, ebből 101 levél egyoldalas ff. fotó, angol nyelvű képaláírással. Dr. Szendy Károly angol nyelvű bevezetőjével. Egy fotólapot - valószínűleg tévesen - duplán tartalmaz. Kiadói kissé sérült kartonálásban, spirál kötéssel. A belső címlap spirálozása sérült, de még tart. M: 260*205 mm.
Igen ritka!

1935 februárjában az angol trónörökös,Edward walesi herceg - a későbbi VIII. Edward - magánemberként néhány napot Budapesten töltött.
A királyi fő itt-tartózkodását a hazai közvélemény óriási szenzációként élte meg, az újságok napokon keresztül cikkeztek az eseményről. A walesi herceg rangrejtve, Chester grófjaként érkezett meg a fővárosba, ahol igen jól érezte magát. Arra a kérdésre,hogy mi tetszett neki a legjobban a fővárosban, gondolkodás nélkül így válaszolt: "Egész Budapest, a mosolygó arcok, a kecskeméti barackpálinka és az a példátlan vendégszeretet, amellyel fogadtak."
A látogatás alkalmából - Budapest és a megcsonkított Magyarország természeti szépségének, kulturális gazdagságának, történelmi emlékeinek, gasztronómiájának, sport,-és pihenési lehetőségeinek bemutatása, a fennmaradásért folytatott emberfeletti küzdelmek megismertetése céljából - készült az ajánlatunkban szereplő kiadvány. Az angol nyelvű bevezető szövegben dr. Szendy Károly Budapest polgármestere az üdvözlő sorokon és hazánk bemutatásán kívül rövid áttekintésben vázolta a Trianon utáni Magyarország politikai, gazdasági helyzetét és az ország túlélésbe vetett hitét.


[ 863 kB ]
 Kép megnyitása új böngésző lapon

Kép megtekintése

Kép megtekintése

Kép megtekintése

-

 

Stádium Antikvárium
Érdeklődés a kiadványról

Itt megadott adatait kizárólag az Önnel történő kapcsolatfelvételre használjuk. Érdeklődésének elküldése nem jelenti automatikusan a tétel lefoglalását. Azonos könyv iránti több érdeklődő esetében a kapcsolatfelvétel az üzenetek beérkezésének sorrendjében történik.
Az üzenet elküldésével Ön elfogadja Adatkezelési alapelveinket!

Kérdéseit az erdeklodes(kukac)stadiumantikvarium.hu címre küldjük.
Üzenetéről a megadott e-mail címére egy másolatot is eljuttatunk.
Ne felejtse el átmásolni a biztonsági kódot!

Érdeklődő neve:
E-mail cím:
Elérhetőségek:
Kérdések:
Biztonsági kód:
code

Üzenet küldése